Champignon risotto


Vanaf:

✓ Fase 1

Ingrediënten:

✓ 1 el olijfolie

✓ 1 middelgrote sjalot gesnipperd

✓ 200 gram kastanjechampignons in plakjes

✓ 2 teentjes knoflook

✓ 0,5 l bouillon

✓ 1 bloemkool (of kant-en-klare bloemkoolrijst)

✓ 1 zakje Prodimed champignonsoep

Bereidingswijze:

✓ Als je een rauwe bloemkool hebt, snijd je deze in kleinere stukken en verwijder je de bladeren. Gebruik een keukenmachine/staafmixer om de stukken bloemkool fijn te malen tot korrels ter grootte van rijst. Het is ook mogelijk om kant-en-klare bloemkoolrijst te kopen in de supermarkt.

✓ Snipper het sjalotje fijn, snijd de kastanjechampignons in plakjes en snijd 2 teentjes knoflook fijn.

✓ Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak het sjalotje drie minuten tot het glazig is en voeg de champignons toe. Bak deze 5 minuten tot ze zacht worden. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut mee.

✓ Schenk de bouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en laat een minuut sudderen.

✓ Roer de bloemkoolrijst door de pan en breng op smaak met zout en peper. Kook al roerend tot het geheel zacht wordt en het grootste deel van het vocht is opgenomen.

✓ Maak ondertussen de champignonsoep van Prodimed met 80/100 ml water zodat deze wat dikker is.

✓ Meng dit beetje bij beetje door de bloemkoolrisotto en champignons (mocht je te veel over hebben, dan kun je dit apart serveren).

✓ Eet smakelijk!

 

Eet smakelijk!

 

Delen:
Scroll To Top
+31 (0)88 800 1300 klantenservice@prodimed.nl Mijn Prodimed