Gebraden rosbief


Smakelijke rosbief uit de oven

Vanaf:

✓ Fase 2

 

Ingrediënten (6 personen):

✓600 gram rosbief

✓3 eetlepels olie

✓2 takjes rozemarijn, fijn gesneden

✓2 teentjes knoflook, fijn gesneden

✓1/2 theelepel chilivlokjes

✓Peper en zout

 

Bereidingswijze:

✓Haal het vlees een paar uur van te voren uit de koelkast zodat het op kamer temperatuur kan komen.

✓Dep de rosbief droog met keukenrol.

✓Meng in een kommetje de rozemarijn met de knoflook, chilivlokjes, olijfolie, peper en zout.

✓Wrijf het stuk vlees in met de kruiden.

✓Laat het vlees liggen zodat de smaken in kunnen trekken.

✓Verwarm de oven voor op 180 graden.

✓Verwarm een pan met de olie en wanneer deze goed heet is, leg dan het stuk vlees in de pan en braad de rosbief aan alle kanten goed aan.

✓Leg de rosbief in een ovenschaal .

✓Verlaag de temperatuur van de oven nu naar 150 graden en plaats de rosbief in de oven. Laat het vlees ongeveer 20 minuten garen.

✓Haal het vlees uit de oven en leg op een bord. Bedek het bord met aluminimumfolie en laat het vlees 10 minuten rusten.

✓Leg het vlees op een snijdplank en snijd in mooi plakken. Breng evt. op smaak met peper en zout.

✓Serveer met gegrilde groente!

Eet smakelijk!

Delen:
Scroll To Top
+31 (0)88 800 1300 klantenservice@prodimed.nl Mijn Prodimed